top of page
  • Writer's pictureSparky

Asiakastarina | Sparky Yritystehtaan tiimin suorituskyvyn tukena – “ymmärrys omista voimavaroista ja kuormitustekijöistä on lisääntynyt”

Kasvuhakuisia yrityksiä Jyväskylän alueella valmentava Yritystehdas otti Sparky®-sovelluksen mukaan tiiminsä hyvinvoinnin tueksi, koska “ihminen, joka arvostaa ja huolehtii itsestään, tekee usein saman työpaikalleenkin”. Sparky on Yritystehtaan tiimille jokaviikkoinen työkalu, jota he käyttävät erityisesti viikkopalaverien kuulumiskierroksella. Sparkyn avulla jokainen pysähtyy hetkeksi omien tuntemustensa äärelle ja pääsee reflektoimaan fiiliksiään. Yhteinen viikkopalaveri tarjoaa tiimille alustan, jossa jokainen pääsee jakamaan tärkeimmät oivallukset ja kuulumiset yhteisesti tiimille.

”Sparky on auttanut omien työhön liittyvien tunteiden hahmottamista ja sanoittamista, kun niiden miettimiseen on päätetty käyttää oikeasti aikaa. Omien fiilisten jakaminen ja kollegoiden tuntemusten kuuleminen tukee myös tiimityöskentelyä, kun on parempi käsitys siitä, kenen lautanen on mitenkin täynnä ja kenellä on virtaa olla tukena.” 
”Sparkyn kautta tunnetilojen ajureita on oppinut erottelemaan helposti. Sparkyn kautta itsetuntemus on lisääntynyt suhteessa omiin työskentelytapoihin.”  

Jokaisen omien oivallusten kautta on syntynyt oppimisen paikkoja yksilöille ja koko tiimille sekä hyviä keskustelun avauksia.

”Sparkyn kautta ymmärrys omista voimavaroista ja kuormitustekijöistä on lisääntynyt, jolloin osaan toimia itseni, kollegoideni ja asiakkaiden parhaaksi.” 


Sparky on helpottanut esihenkilötyötä, kun muun muassa tilanteiden sekä trendien ennakoitavuus on parantunut.  

”Sparkyn kautta olen ensimmäistä kertaa alkanut kirjoittaa omia fiiliksiä ylös päiväkirjan tapaan ja saanut myös säännöllisen tavan analysoida tilannetta. Esihenkilönä Sparky on auttanut kuulemaan ja analysoimaan säännöllisesti tiimin tilannetta”, Yritystehtaan toimitusjohtaja Marko Sorri kertoo.
”Esihenkilölle tuleva kuukausikooste auttaa havainnoimaan tiimin trendejä – alkaako stressi kertyä ja näkyykö sille syitä taustatekijöistä vai meneekö kaikilla sujuvasti viikosta toiseen? Näiden trendien avulla olen voinut avata tiimin kuulumisia muun muassa hallitukselle.”, Sorri jatkaa.

Comments


bottom of page