top of page
  • Writer's pictureSparky

Blogi | Onko kiire itse aiheutettua?

KIIRE = LIIKAA ASIOITA SUHTEESSA KÄYTETTÄVÄÄN AIKAANOn määritelty, että kiire on jännitteinen tila, jolla on suhde aikaan. Arkipuheessa kuulumisia kysellessä vastaus on usein "Kiirettä". Onhan se hyvä, että on tekemistä mutta jatkuva kiireen tunne uuvuttaa, jos kierrokset eivät pääse koskaan laskemaan.


Usein sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Arki kuitenkin usein yllättää ja suunnitelmat täytyy laittaa uusiksi. Se ei haittaa, kun on selkeä kuva siitä, mitä haluaa saada aikaan ja mikä on oikeasti tärkeää tai kiireellistä. Näin on yllättävien tilanteiden tullen helpompi mukauttaa suunnitelmaa ja säilyttää hallinnan tunne.


On tärkeää muistaa myöskin realiteetit!


Vuorokaudessa on vain 24 tuntia ja yllättäviä tilanteita tulee aina. Muistathan jättää suunnitelmiisi tarpeeksi väljää yllättävien tilanteiden varalle?


Opettelemme tätä itsekin arjessa jatkuvasti. Pyrimme siihen, että kalenterista maksimissaan. 70 % olisi täytetty ja 30 % vapaata tilaa yllätyksille. Muuten menee usein iltahommiksi…


Asiat on helpompi toteuttaa, kun ne ovat konkreettisia, joten olemme ottaneet käyttöön "villasukkaperjantain". Se tarkoittaa, että perjantain kalenteri pyritään pitämään vapaana. Näin tiedämme, että viikon aikana tuleville äkillisille asioille on aikaa, eivätkä päivät veny turhan pitkiksi huonon ajankäytönsuunnittelun vuoksi. Perjantaina on mukava viimeistellä viikon työt ja jättää viikonloppu aikaa palautumiselle.


Miten sinä varmistat, että kalenteri ei mene liian tukkoon?


 

Joko olet kokeillut ainutlaatuista Sparky®-sovellusta työarjen tueksi itsensä ja tiimin johtamiseen?


Saat apua Sparkysta muun muassa kun tavoitteenasi on:

●  uupuvien yksilöiden tunnistaminen ajoissa,

●  työpäiväkokemuksen tekeminen näkyväksi,

●  yksilöllisempi vuorovaikutus tiimin kesken,

●  esihenkilöiden auttaminen vuorovaikutuksen johtamisessa,

●  tiimin motivoitumisen tukeminen ja suorituskyvyn parantaminen,

●  psykologisesti turvallisen yrityskulttuurin luominen ja kannattavuuden parantaminen.


Lue lisää Sparkysta täällä ja varaa ilmainen tapaaminen kanssamme.


Mikäli haluatte kokeilla Sparkya testitunnuksilla, voit myös soittaa suoraan tai laittaa viestiä Veeralle tai Vernerille:


Veera Orava, valmennus & asiakkaat, 050 355 7881, veera@sparky.fi

Verneri Wirenius, bisnespsykologi, 040 821 4824, verneri@sparky.fi

Comments


bottom of page